ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Izjava o zaštiti privatnosti na internet stranicama web kataloga autosalona www.moj-auto.hr

Namjena Pravilnika o zaštiti osobnih podataka je upoznati korisnike i posjetitelje internetskih stranica www.moj-auto.hr s namjenom i temeljem obrade osobnih podataka (u nastavku: internet portal moj-auto.hr ili Portal)

Sve internetske aktivnosti u skladu su s europskim zakonima (Uredba (EU) 2016/697 o zaštiti potrošača u vezi obrade osobnih podataka i upotrebe takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka ili GDPR) i konvencijama Svijeta Europe (ETS br. 108, ETS br.181, ETS br. 185, ETS br. 189)) i državnim zakonima Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, br. 94/07), Zakon o elektronskom poslovanju na tržištu (ZEPT, Ur. l. RS, br. 96/09 i 19/15) itd.)).

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka može se promijeniti ili nadopuniti bilo kada bez prethodnog upozorenja ili obavijesti. Upotrebom internetskih stranica prodavatelja nakon promjene ili nadopune, korisnik potvrđuje da se slaže s promjenama i nadopunama.

Zaštita osobnih podataka

Internet portal moj-auto.hr zna koliko vam je privatnost važna. Zbog toga želimo biti u potpunosti otvoreni o tome kako prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo vaše osobne podatke.

Vaše podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo temeljem navedenih zakona i propisa.

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka određuje upotrebu informacija koje dobijemo od Vas kada posjetite naše web-stranice ili nam ih dostavite na neki drugi način (npr. tijekom razgovora, potpisivanja ugovora o suradnji ili telefonske ili elektroničke komunikacije).

Korisnici i/ili kupci se u svakom trenutku mogu obratiti sa zahtjevom za izmjenu ili dopunu podataka koji se na njih odnose.

Osobni podaci

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu, odnosno osobu koja se može izravno ili neizravno identificirati (npr. ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa elektroničke pošte i sl.).

Obrada osobnih podataka uvijek je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) te prema pravilima o zaštiti podataka koji se primjenjuju na portalu.

Ovaj Pravilnik o zaštiti osobnih podataka odnosi se na vaše podatke koje prikupljamo, način na koji ih koristimo i objavljujemo, zajedno s mogućnostima koje imate u vezi kontroliranja tih podataka. Osobne podatke prikupljamo u svrhu sklapanja i izvođenja ugovora, promidžbe vaših proizvoda i usluga na portalu autosaloni i izvan njega, neposrednog obavještavanja klijenata i posjetitelja Portala o posebnim ponudama, popustima i drugim sadržajima putem e-maila, društvenih mreža (Facebook i Instagram) ili newslettera.

Moj auto.hr skuplja, obrađuje i pohranjuje osobne podatke korisnika/klijenata u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora, pružanju korisničke podrške, rješavanja prigovora klijenata i ostalih radnji povezanih sa sklapanjem i izvršavanjem ugovornih obveza. Takve podatke prikupljamo na temelju dane privole.

Vaši podaci dostupni su samo zaposlenicima kojima su nužni za obavljanje posla. Naši zaposlenici obvezali su se na čuvanje poslovnih tajni, uključujući i Vaše osobne podatke.

U slučaju da klijent uskrati davanje bitnih podataka, Moj auto.hr neće biti u mogućnosti sklopiti ugovor i isporučiti usluge.

U bilo kojem trenutku možete zatražiti pristup vlastitim podacima, izmjenu ili brisanje netočnih podataka, kao i ograničenje ili prigovor na obradu iz pravnih razloga te pravo na prijenos podataka. Kako biste ostvarili ta prava, ažurirali svoje osobne podatke ili dobili informacije o obradi Vaših osobnih podataka, molimo da nas kontaktirate putem e-pošte.

Pritužbe u vezi s obradom Vaših osobnih podataka od strane Moj auto.hr možete uputiti i nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).

Informacije koje prikupljamo od vas

Osnovni kontakt podaci: ime i prezime, adresu e-pošte, adresu i telefonski broj kako bismo vas mogli kontaktirati u vezi unosa informacija o vašoj tvrtki ili obrtu u našu bazu podataka i svih ostalih proizvoda i usluga dogovorenih ugovorom o suradnji.

Pojedinosti o tvrtki: prikupljamo naziv tvrtke koju predstavljate, ime kontakt osobe i pojedinosti o proizvodima i / ili uslugama koje nudi vaša tvrtka kako bismo mogli objaviti informacije o vašoj tvrtki u našoj bazi podataka i pružiti vam najbolju moguću uslugu prilagođenu vašim poslovnim potrebama. Također, možete odabrati objavu drugih informacija o vama i vašoj tvrtki. Ako to učinite, obradit ćemo i te podatke u svrhu objavljivanja na Portalu.

Korespondencija: prikupljamo sve dodatne osobne podatke koje nam možete pružiti ako nas kontaktirate putem e-pošte, pisma, društvenih mreža, telefona, web-stranice ili na bilo koji drugi način.

Treće strane: Osobne podatke o vama možemo zatražiti od trećih strana, kad ste trećoj strani dali pristanak da s nama podijeli takve informacije.

Informacije koje prikupljamo automatski

Prikupljamo informacije koje uobičajeno omogućuju web preglednici, mobilni uređaji i poslužitelji. Na primjer, to su vrsta preglednika, IP adresa, jedinstveni identifikatori uređaja, web mjesto za referiranje, datum i vrijeme pristupa, jezična sklonost, operativni sustav i informacije o mobilnoj mreži. Ti podaci se prikupljaju prilikom posjeta Portalu.

Informacije o korištenju:

Prikupljamo podatke o vašoj upotrebi naših usluga. Na primjer, prikupljamo informacije o radnjama koje su korisnici obavili na web lokaciji. Drugim riječima, saznajemo tko je što učinio i kada je što učinio na web lokaciji. Također, prikupljamo informacije o tome što se događa kada upotrebljavate naše usluge (npr. prikazi stranice, promjene podataka na stranici, itd.) zajedno s informacijama o uređaju (npr., veličina zaslona mobilnog uređaja, naziv mobilne mreže i proizvođača mobilnih uređaja). Ove nam informacije koriste kako bismo saznali na koji način ljudi koriste naše usluge kako bismo ih mogli poboljšati.

Informacije s kolačića i drugih tehnologija:

Pratimo način na koji koristite našu web-stranicu putem kolačića i drugih sličnih tehnologija. Kolačići spremaju vaše postavke za web-stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa, a kada ponovno otvorite istu web-stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici.

Korištenje osobnih podataka

Vaše podatke koristimo na sljedeći način:

Kako bismo vam pružili naše usluge, primjerice, postavljanje i održavanje vašeg poslovnog subjekta na Portalu, pohranu informacija o vašoj tvrtki ili obrtu.

Dijelimo naziv tvrtke, adresu, podatke za kontakt i ostale informacije o tvrtki koje se nalaze na vašoj stranici na Portalu s tražilicama trećih izvora (kao što je Google), s društvenim mrežama (kao što je Facebook i Instagram) i s drugim relevantnim poslovnim internet stranicama s ciljem promidžbe vašeg poslovanja ciljanoj publici i vašim potencijalnim kupcima.

Komunikaciju vršimo telefonskim putem ili putem E-maila koji je naveden u Ugovoru o suradnji. Ugovor se obnavlja mjesec dana prije isteka važećeg ugovora te ćete o tome biti pravodobno obaviješteni. Ukoliko dođe do isteka vašeg ugovora prestajemo s pružanjem ugovorenih usluga mjesec dana nakon datuma isteka zajedničkog ugovora o suradnji.

Kolačiće i slične tehnologije ne upotrebljavamo.

Na Portalu se možete preplatiti na newsletter, a prilikom pretplate potrebno je unijeti osobne podatke. Te podatke možemo koristiti kako bismo vas obavještavali o novostima i akcijama putem E-maila. U inicijalnoj i svakoj budućoj newsletter poruci nalazi se link putem kojeg se pretplatnik može odjaviti s liste i time prekinuti buduće primanje poruke putem newslettera. U procesu potvrđivanja prijave na newsletter Moj auto.hr će zabilježiti IP adresu korisnika, te vrijeme i datum kad je izvršena potvrda upisa u bazu pretplatnika newslettera.

Prijavom na newsletter na taj način osigurava se dodatna kontrola privole korisnika da želi primati marketinške i ostale obavijesti. Osobni podaci pretplatnika newslettera se neće dijeliti s trećim stranama.

Obrađujemo osobne podatke tijekom održavanja i administriranja naših internih zapisa. To uključuje obradu vaših osobnih podataka kako bi se osiguralo da su informacije o vama ažurirane i točne.

Koristimo osobne podatke o vama koje posjedujemo kako bismo vam mogli odgovoriti na sve upite ili pritužbe koje ste podnijeli ili vam pomoći oko eventualnog spora koji se može pojaviti tijekom pružanja naših proizvoda i usluga na najučinkovitiji način.

Politika kolačića

Ne koristimo kolačiće 🙂

Analiza posjećenosti stranice

Moj auto.hr  se koristi servisom za mjerenje posjećenosti stranice – Google Analyticsom. Ovako prikupljeni podaci ne identificiraju posjetitelje Portala, a prikupljeni podaci koriste se isključivo za potrebe analize mrežnih stranica.

Google Analytics koristi kolačiće. Prilikom Vaše posjete stranicama Portala koriste se kolačići za generiranje podataka koje Google prikuplja te obrađuje. Ne želite li da se Vaši podaci obrađuju, to možete spriječiti preuzimanjem dodatka preglednika dostupnog na sljedećem linku: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

Googleov alat postavlja trajne kolačiće u pregledniku kako bi Vas identificirao kao jedinstvenog korisnika sljedeći put kada posjetite našu web-stranicu. Nitko drugi ne može koristiti te kolačiće osim davatelja usluga (npr. Google za Google Analytics).

Dijeljenje podataka

Ni u jednom slučaju ne dajemo osobne informacije naših korisnika i klijenata.

Uz odgovarajuće mjere zaštite, informacije o korisnicima dijelimo samo u ograničenim okolnostima:

Podružnice, zaposlenici i vanjski suradnici: Možemo otkriti informacije o vama našim podružnicama, našim zaposlenicima i pojedincima koji djeluju kao naši vanjski suradnici i koji trebaju znati te podatke kako bi mogli pružiti usluge ili obraditi informacija u naše ime. Od naših podružnica, zaposlenika i vanjskih suradnika zahtijevamo da poštuju Pravilnik.

U slučaju zakonske obveze:

U slučajevima gdje je to zakonom propisano ili je neophodno za sprječavanje, otkrivanje ili kažnjavanje kaznenih djela i prijevara, vaše osobne podatke podijelit ćemo s nadležnim tijelima. Ako je sudskim nalogom ili drugim legitimnim zahtjevom od strane države to zatraženo, dužni smo otkriti Vaše podatke.

Nijedna mrežna usluga nije u potpunosti sigurna. Ipak, ulažemo maksimalan trud kako bismo zaštitili Vaše podatke od neovlaštenog pristupa, korištenja, izmjene ili uništenja te poduzimamo sve za to potrebne mjere. U te svrhe koristimo odgovarajuće poslovne sustave i procedure zaštite podataka. Primjenjujemo i sigurnosne postupke te tehnička i fizička ograničenja za pristup i korištenje osobnih podataka na našim poslužiteljima.

Privola maloljetne osobe u vezi usluga informacijskog udruženja

Maloljetne osobe do 18 godina ne smiju posredovati bilo kakve osobne ili druge podatke na internetskoj stranici bez privole roditelja ili staratelja i uz potrebne mjere zaštite propisane posebnim zakonima (Obiteljski zakon, Zakon o socijalnoj skrbi).Moj auto.hr neće nikada svjesno prikupljati podatke od osoba za koje zna da su maloljetne (mlađe od 18 godina), upotrijebiti ih ili proslijediti trećoj osobi bez privole zakonskog zastupnika.

Navedeno ne utječe na općenito ugovorno pravo država članica, poput pravila o valjanosti, oblikovanju ili učinku ugovora vezanog uz maloljetne osobe.

Moj auto.hr  uzimajući u obzir raspoloživu tehnologiju, u takvim primjerima ima pravo provjere je li zakonski zastupnik dao ili potvrdio privolu za dijete.

Prava nositelja podataka

Pravo na informiranost:

Nositelj podataka ima na jasne, transparentne i lako razumljive informacije o tome kako koristimo njegove osobne podatke.

Pravo potvrde:

Nositelj podataka ima pravo tražiti potvrdu o tome obrađuju li se njegovi osobni podaci. Ako nositelj podataka želi iskoristiti ovo pravo, u bilo kojem trenutku može nas kontaktirati na e-mail adresu: info@moj-auto.hr

Pravo pristupa:

Nositelj podataka ima pravo pristupa svojim osobnim podacima (ako ih obrađujemo). Nositelj podataka ima pravo provjeriti koristimo li njegove osobne podatke u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka.

Pravo na ispravak:

Nositelj podataka ima pravo na ispravak njegovih osobnih podataka ako su netočni ili nepotpuni.

Pravo na brisanje (Pravo na zaborav):

Nositelj podataka ima pravo zatražiti brisanje ili uklanjanje njegovih osobnih podataka (pravo na zaborav) ako ne postoji uvjerljiv ili opravdan razlog za nastavak korištenja. Ovo nije opće pravo brisanja; postoje iznimke.

Pravo ograničenja obrade:

Nositelj podataka ima pravo blokirati ili suzbiti daljnje korištenje njegovih osobnih podataka u određenim okolnostima. U slučaju kada je obrada ograničena, Moj auto.hr  može i dalje čuvati njegove osobne podatke, ali ih više neće koristiti.

Pravo na prijenos podataka:

U određenim okolnostima nositelj podataka ima pravo dobiti i ponovno upotrijebiti njegove osobne podatke u strukturiranom, uobičajenom obliku i strojno čitljivom formatu. Osim toga, u određenim slučajevima, imate pravo da takve informacije prenesete izravno trećoj strani.

Pravo na odbijanje obrade:

Nositelj podataka ima pravo odbiti obradu njegovim osobnih podataka za naše zakonite poslovne interese ili za izravne marketinške svrhe (uključujući i svako povezano profiliranje).

Pravo povlačenja suglasnosti na obradu:

Ako nositelj podataka pristane na obradu osobnih podataka u određenu svrhu, ima pravo povući njegov pristanak u bilo kojem trenutku. U slučaju da to učini, to ne znači da su do tada izvršene obrade osobnih podataka protuzakonite.

Pravo na pritužbu tijelima za zaštitu podataka:

Nositelj podataka ima pravo podnijeti žalbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) ako nije zadovoljan s načinom na koji smo postupili s njegovim osobnim podacima ili smatra da obrada njegovih osobnih podataka nije u skladu sa zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Ugovorna obrada osobnih podataka:

Kao pojedinac, nositelj podataka je upoznat i slaže se s time da Moj auto.hr može drugim osobama povjeriti pojedine aktivnosti koje uključuju njegove osobne podatke. Ugovorni obrađivači podataka povjerljive podatke mogu obrađivati isključivo u ime portala Moj auto.hr  i u skladu s namjenama koje su opredijeljene u ovom Pravilniku.

Ugovorni obrađivači podataka s kojima Moj auto.hr surađuje su:

  • računovodstveni servis,
  • ponuđači obrade podataka i analitike,
  • tvrtke za održavanje IT sustava,
  • sustavi za E-mail marketing (npr. MailChimp i drugi),
  • ponuđači sustava za upravljanje odnosa sa strankama (npr. Microsoft),
  • ponuđači rješenja za internetsko oglašavanje (npr. Google, Facebook).

Veze na druge web-stranice

Naša web-stranica sadrži hiperveze na web-stranice koje posjeduju i upravljaju treće strane. Ovaj se Pravilnik ne odnosi na one druge web-stranice. Savjetujemo vam da pročitate izjave o privatnosti na drugim web-stranicama koje posjećujete jer će upravljati korištenjem bilo kakvih osobnih podataka koje pružate prilikom posjeta tim web-stranicama. Ne prihvaćamo nikakvu odgovornost ili odgovornost za praksu privatnosti takvih web-stranica trećih strana, a vaše korištenje takvih web-stranica je na vaš vlastiti rizik.

Čuvanje osobnih podataka

Moj auto.hr  će čuvati vaše osobne podatke onoliko dugo koliko je potrebno da se ostvare namjene u koje su osobni podaci bili prikupljeni i obrađeni.

Sve osobne podatke koje Moj auto.hr obrađuje na osnovi osobne privole pojedinca ili zakonskog interesa, čuva trajno do prekida privole od strane pojedinca, tj. do zahtjeva za prekid obrade. Te podatke Jedan klik će izbrisati prije prekida privole od strane pojedinca, samo ako je postignuta namjena obrade osobnih podataka ili ako tako određuje zakon.

Objava promjena

Svaka promjena Pravilnika o zaštiti osobnih podataka bit će objavljena na našoj internetskoj stranici.

Korištenjem internetske stranice pojedinac potvrđuje da prihvaća i u potpunosti se slaže s cjelokupnim sadržajem Pravilnika.

Slika s tekstom

Kategorije

  • Nema kategorija

Arhiva